Att göra

Eftersom Mem har nära till det mesta finns en rad aktiviteter att välja mellan.

 

Ta en cykeltur utmed kanalen för att besöka Söderköping, vandra i skogarna runt Mem eller ta ett dopp i havet. Lite längre bort, men ändå nära, finns shopping i Norrköping, fina och utmanande golfbanor och den spännande och djuriska Kolmårdens Djurpark för både stora och små.

Cykeltur

Hos oss på Kanalmagasinet kan du hyra dig en cykel. Ta en tur och upptäck omgivningarna. Vi har flera tips på cykelturer beroende på vad du önskar att se.

 

Några förslag är att följa kanalbanken mot Söderköping för någon timmes rundvandring eller varför inte ta en sväng ut på Vikbolandet för att se den svenska landsbygden där den är som vackrast.

Ta gärna med en picknickpåse från vårt Café!

Vandra

Enkelt, men härligt är en promenad i våra sköna omgivningar.

Runda slottsparken, följ skogen utmed kanalen och vidare ut på ängarna eller traska längs vattnet utmed Slätbacken. Valmöjligheterna är många och även här rekommenderar vi lite proviant från vårt Café, fråga efter en picknickpåse!

 

Det finns inga markerade leder i våra trakter så det blir upp till dig att hitta tillbaka. Ta med mobiltelefon om du mot förmodan skulle gå vilse.

Bada

Vår fördel är inte någon lång sandstrand utan varmt vatten. Mem ligger i en vik och har oftast en riktigt behaglig vattentemperatur.

Längst ut vid Mem står en fyr med en badstege, perfekt för ett dopp i det blå och intill fyren finns även den perfekta solplatsen. Det finns inga träd som skymmer solens strålar och dessutom är det nära till vårt Café när glassuget kommer krypande.

Besök Söderköping

Har du aldrig varit i Söderköping, då är det hög tid!

Har du redan varit där så vet du att det är värt ännu ett besök. Kanalmagasinet ligger endast 6km från staden dvs. om du färdas på kanalbanken.

Hyr gärna en cykel eller om du har gott om tid, ta en promenad. Staden erbjuder allt från shopping  till ett rikskänt glasscafé.

 

Läs mer på Söderköpings egen turistsida.

Kolmårdens djurpark

En spännande upplevelse för alla åldrar är Kolmårdens Djurpark. Nordens största djurpark ligger inte långt från oss i Mem.  Genom att bo hos oss och besöka djurparken någon dag eller två kombinerar du din vistelse med både spännande upplevelser och lugn och ro.


Läs mer på Kolmårdens egen hemsida

Golf

Golftur med utsikt över Göta Kanal Golftur med utsikt över Göta Kanal

Bråvikens golfklubb, Söderköpings golfklubb och Mauritzbergs golfklubb är några av de många golfklubbar som du med lätthet tar dig till från oss i Mem.
Varför begränsa sig till en, testa allihopa! Bo hos oss några dagar och hinn med flera banor.

Mer info finns golfklubbarnas egna hemsidor.

Tips på aktiviteter!

Här är lite tips för er som vill åka på utflykt.

Intressant info

Göta Kanal i genomskärning

Klicka för att förstora bilden